سوالات متداول

شناسه
شناسه کاربری (nic handle) چیست؟
اگرتاکنون عضو سایت ما نبوده‌اید می‌توانید با ساخت شناسه کاربری جدیددر سایت عضو شوید. این شناسه به منزله نام کاربر (user name) خواهد بود.
چگونه شناسه کاربری ایجاد کنم؟
به صفحهٔ «ساختن شناسهٔ کاربری جدید» مراجعه نمایید. در این صفحه ابتدا باید نوع شناسهٔ مورد نظر را انتخاب کرده و دقت نمایید، که با هر نوع شناسه فقط قادر به ثبت پسوندهای خاصی از دامنه‌ها می‌باشید.
انواع شناسه‌های کاربری:
  • شناسهٔ شخص حقیقی
  • شناسهٔ شرکت، مؤسسه یا نهاد غیردولتی
  • شناسهٔ وزارتخانه، سازمان یا شرکت دولتی
  • شناسهٔ مرکز آموزشی و پژوهشی
  • شناسهٔ محدود
  • شخص حقیقی
صاحبان این نوع شناسه فقط می توانند به عنوان صاحب امتیاز برای دامنه‌های زیر معرفی شوند:
  1. ‎.ir
  2. ‏.ایران
  3. ‎.id.ir
  • شرکت، مؤسسه یا نهاد غیردولتی
تمامی شرکت‌ها (اعم از مسولیت محدود، سهامی عام و …)، موسسات، انجمن‌ها، نشریات و روزنامه‌ها و کلیه اشخاص حقوقی که در سازمان ثبت شرکت‌ها، اتحادیه صنفی یا سازمان ثبت اسناد رسمی کشور به ثبت رسید‌ه‌اند و شماره ثبتی دارند.صاحبان این نوع شناسه فقط می توانند به عنوان صاحب امتیاز برای دامنه‌های زیر معرفی شوند:
  1. ‎.ir
  2. ‏.ایران
  3. ‎.co.ir
  4. ‎.org.ir
  5. ‎.net.ir
  • وزارتخانه، سازمان یا شرکت دولتی
تمامی سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها و موسسات وابسته به قوای سه‌گانه.صاحبان این نوع شناسه فقط می توانند به عنوان صاحب امتیاز برای دامنه‌های زیر معرفی شوند:
  1. ‎.ir
  2. ‏.ایران
  3. ‎.gov.ir
  4. ‎.co.ir
  • مرکز آموزشی و پژوهشی
تمامی سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی، آموزشی، دانشگاهی، مدارس و کلیه اشخاص حقوقی که از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز دارند.صاحبان این نوع شناسه فقط می توانند به عنوان صاحب امتیاز برای دامنه‌های زیر معرفی شوند:
  1. ‎.ir
  2. ‏.ایران
  3. ‎.sch.ir
  4. ‎.ac.ir
  5. ‎.org.ir
  • شناسه‌ی محدود
صاحبان این نوع شناسه می‌توانند درکنار درخواست برای ثبت دامنه، به عنوان رابط مالی و فنی دامنه‌ها قرارگیرند. اشخاص حقیقی که در نظر دارند تنها برای دیگران دامنه ثبت کنند یا تنها به عنوان رابط فنی و مالی دامنه‌ها معرفی شوند می‌توانند با وارد کردن حداقل اطلاعات، شناسه دریافت کنند.
جهت تکمیل فرم شناسه و دریافت شناسهٔ کاربری، روی دکمهٔ «تکمیل فرم و دریافت شناسه» کلیک کنید. لطفاً توجه داشته باشید که تکمیل اطلاعاتی که در کنار آن‌ها علامت * (ستاره) وجود دارد، اجباری است. پس از تکمیل فرم، روی دکمهٔ «بازنگری» کلیک کنید.
پس از وارد کردن نام کامل سازندهٔ فرم شناسه، روی دکمهٔ «موافقم، دریافت شناسه» کلیک نمایید. شناسهٔ کاربری شما نمایش داده خواهد شد و رمز عبور به آدرس پست الکترونیکی شما ارسال خواهد شد.
نکته: زدن دکمهٔ «موافقم»، به منزلهٔ اطلاع از شرایط و ضوابط ثبت شناسه و پذیرفتن مقررات جاری ثبت شناسه می‌باشد.
  • مرکز ثبت دامنهٔ ‎.ir به درخواست اشخاصی که اسناد مثبِت هویت آن‌ها با مشخصات مندرج در شناسهٔ کاربری متعارض است، ترتیب اثر نخواهد داد و مرکز هیچگونه مسئولیتی در پذیرش درخواست این اشخاص ندارد.
  • دقت نمایید پست الکترونیکی تکراری برای ساخت شناسهٔ کاربری قابل قبول نمی‌باشد.
  • از آنجا که مکاتبات مرکز ثبت دامنه از طریق پست الکترونیکی با شما صورت می‌گیرد، لطفاً آدرس پست الکترونیکی خود که معمولاً از آن استفاده می‌کنید، وارد نمایید
  • پرسش محرمانه و پاسخ آن، روشی برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز دیگران به شناسه و حساب کاربری شماست و تنها شما باید این پاسخ را بدانید. لطفاً در حفظ پاسخ محرمانهٔ خود کوشا باشید.
چگونه یک شناسهٔ محدود را به شناسهٔ شخص حقیقی تبدیل کنیم؟
لطفاً توجه داشته باشید که صاحبان این نوع شناسه فقط می‌توانند به عنوان رابط فنی و مالی دامنه قرار بگیرند و یا برای صاحب‌امتیاز دیگری، فرم ثبت را تکمیل نمایند. برای ثبت دامنه با این نوع شناسه به عنوان صاحب‌‌امتیاز، باید ابتدا آن را به شناسهٔ شخص حقیقی تبدیل نمایید.
برای این کار درخواستی شامل اطلاعات زیر را برای مرکز ثبت دامنه ارسال نمایید:نشانی پستی شامل کشور، استان/ایالت، شهر، نشانی (شامل خیابان اصلی، خیابان فرعی، کوچه، پلاک)، کدپستی ده رقمی، تلفن.
  • توجه داشته باشید درخواست باید حتما توسط صاحب شناسهٔ کاربری نوشته و امضا شده باشد و ارسال کپی کارت ملی و یا پاسپورت معتبر الزامی می‌باشد.
چگونه رمز عبور (گذرواژه) خود را تغییر دهم؟
  • اگر گذرواژه خود را می‌دانید و می‌خواهید آنرا تغییر دهید پس از ورود به سامانه ایرنیک از طریق گزینه تغییر گذرواژه رمز عبور خود را تغییردهید
  • اگر رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید از طریق گزینه بازنشاندن گذرواژه با وارد کردن شناسه یا ایمیل خود، یک رمز موقت به ایمیل شما ارسال خواهد شد.
پس از ورود با این گذرواژه و پاسخ دادن به سئوال محرمانه می‌توانید گذرواژه دلخواه خود را جایگزین کنید.
دامنه
چگونه صاحب امتیاز دامنه انتقال یافته از سامانه قدیم را تعیین کنم؟
  • اگر دامنه‌ای دارید که در سامانهٔ قدیمی ایرنیک ثبت شده و در سامانهٔ ایرنیک، شناسه‌ای مطابق با مشخصات صاحب‌امتیاز کنونی دامنه ندارید، برای تعیین صاحب‌امتیاز دامنه در سامانهٔ ایرنیک، می‌توانید به یکی از دو روش زیر عمل کنید:
  • در صورتی که می‌توانید با رابط اداری دامنه به سامانه ایرنیک وارد شوید:
با استفاده از صفحهٔ «ساختن شناسهٔ کاربری»، شناسه‌ای مطابق با مشخصات صاحب‌امتیاز دامنه ایجاد کنید. پس از آن ، با شناسهٔ رابط اداری دامنه وارد سامانهٔ ایرنیک شده، روی نام دامنه کلیک کرده و در قسمت «شناسهٔ جدید را مشخص نمایید»، شناسه و یا آدرس پست الکترونیکی صاحب‌امتیاز دامنه را وارد کرده و روی پیوند «درخواست جایگزینی صاحب‌امتیاز جدید» کلیک کنید.
  • برای تغییر صاحب امتیاز دامنه، واحد ثبت، مشخصات قید شده در شناسهٔ جدید را با مشخصات صاحب‌امتیاز دامنه که در سامانهٔ ایرنیک ثبت شده، مقایسه می‌کند. در صورت متفاوت بودن مشخصات فردی درخواست رد شده و در صورت یکسان بودن تمامی مشخصات درخواست مورد قبول قرار می‌گیرد.
  • در صورتی که نشانی قید شده در شناسهٔ جدید با نشانی ثبت شده برای صاحب‌امتیاز دامنه متفاوت باشد، صاحب‌امتیاز دامنه باید با ارسال مدارک، قبول مسئولیت را در مورد تغییر نشانی اعلام کند. مدارک مربوط به قبول مسئولیت به نشانی پست الکترونیکی صاحب‌امتیاز دامنه ارسال خواهد شد. برای ارسال درخواست قبول مسئولیت می‌توانید از «فرم تعهد» استفاده کنید. توجه کنید که اشخاص حقوقی باید درخواست را بر روی سربرگ و با امضای مدیر سازمان یا مدیر عامل شرکت، به همراه روزنامهٔ رسمی شرکت و اشخاص حقیقی باید درخواست را به انضمام کپی کارت ملی یا گذرنامه معتبر و با امضای دستی، تکمیل و ارسال نمایند. دقت داشته باشید که همان شخصی که صاحب‌امتیاز فعلی دامنه است، باید نسبت به تکمیل و تایید فرم اقدام نماید. فرم‌ و مدارک خواسته شده را می‌توانیداز طریق نمابر به شماره‌ی ۲۲۲۹۵۷۰۰ ۲۱ ۹۸+ و یا مراجعه به سامانه دریافت مدارک ایرنیک به نشانی http://www.nic.ir/Upload_Document و با انتخاب گزینه «اعمال تغییرات برروی دامنه» از بخش دامنه اقدام به ارسال مدارک نمایید.
  • در صورتی که به رابط اداری دامنه دسترسی ندارید:
شناسه‌ای مطابق با مشخصات صاحب‌امتیاز دامنه در سامانهٔ ایرنیک ایجاد کنید. در صورت عدم دسترسی به رابط اداری دامنه، در صورتیکه صاحب امتیاز دامنه شخص حقوقی است، «فرم معرفی شناسهٔ صاحب‌امتیاز» را بر روی سربرگ و با امضای مدیر سازمان یا مدیر عامل شرکت، به همراه روزنامهٔ رسمی شرکت و اگر صاحب امتیاز دامنه، شخص حقیقی است آن را به انضمام کپی کارت ملی یا گذرنامه معتبر و با امضای دستی، تکمیل و ارسال نمایید. دقت داشته باشید که همان شخصی که صاحب‌امتیاز فعلی دامنه است، باید نسبت به تکمیل و تایید فرم اقدام نماید. فرم‌ و مدارک خواسته شده را می‌توانیداز طریق نمابر به شماره‌ی ۲۲۲۹۵۷۰۰ ۲۱ ۹۸+ و یا مراجعه به سامانه دریافت مدارک ایرنیک به نشانی http://www.nic.ir/Upload_Document و با انتخاب گزینه «اعمال تغییرات برروی دامنه» از بخش دامنه اقدام به ارسال مدارک نمایید.برای تغییر صاحب امتیاز دامنه، واحد ثبت، مشخصات قید شده در شناسهٔ جدید را با مشخصات صاحب‌امتیاز دامنه که در سامانهٔ ایرنیک ثبت شده، مقایسه می‌کند. در صورت متفاوت بودن مشخصات فردی درخواست رد شده و در صورت یکسان بودن تمامی مشخصات درخواست مورد قبول قرار می‌گیرد.
  • پس از بررسی مدارک ارسالی، شناسه‌ی معرفی شده در نامه، به عنوان شناسه‌ی صاحب امتیاز دامنه تعریف خواهد شد. در صورت بروز مشکل، کارشناسان واحد ثبت دامنه از طریق پست الکترونیکی با شما مکاتبه خواهند کرد. توصیه می‌کنیم پس از ورود فوراً نسبت به تنظیم سایر رابط‌هایِ دامنه اقدام نمایید. اعمال این تغییر با کلیک کردن بر روی نام دامنه و انتخاب گزینه‌ی تغییر رابط‌ها امکانپذیر می‌باشد.
چگونه یک دامنه را منتقل کنم؟
نخست توجه کنید که فقط دامنه‌هایی که در سامانهٔ جدید ثبت شده‌باشند یا شناسهٔ صاحب امتیاز آنها جدید و قابل ورود (login) به سامانه باشد، قابل انتقال هستند.در صورتیکه شناسه صاحب امتیاز دامنه قدیمی است نسبت به جایگزین کردن شناسه صاحب امتیاز اقدام نمایید.
انتقال دهنده (صاحب امتیاز فعلی)
  1. باشناسه کاربری خود وارد شوید.
  2. به صفحهٔ انتقال دامنه مراجعه کنید، نام دامنهٔ مورد نظر را در قسمت «فروش دامنه» قید کرده و دکمهٔ «بعدی» را بزنید. یک شمارهٔ رمز(pin) برای ارائه به خریدار دامنه دریافت خواهید کرد. شما می‌توانید همین عملیات را از صفحه «دامنه‌های من» با کلیک بر روی نام دامنه مورد نظر انجام دهید.
  3. شماره رمز را به دارنده جدید دامنه اطلاع دهید.
  4. منتظر بمانید تا دارندهٔ جدید عملیات مورد نیاز را انجام دهد سپس در قسمت «انتقال دامنه» دکمه مشاهده درخواست را کلیک کنید. درخواست انتقال ظاهر می‌شودکه می‌توانید آن را تایید یا رد کنید.
  5. درصورت تایید، عبارت «در انتظار تایید مرکز ثبت» ظاهر خواهد شد و موضوع برای تایید به مرکز ثبت دامنه منتقل می‌شود.
  6. بسته به اینکه انتقال دهنده (صاحب امتیاز فعلی)، شخص حقیقی یا حقوقی باشد و نشانی رسمی او در ایران و یا خارج از ایران باشد، مرکز ثبت دامنه مدارکی را جهت تایید انتقال درخواست خواهد کرد.
  7. متقاضیان داخل ایران می‌توانند فرم انتقال را تکمیل و پس از امضا به مرکز ثبت دامنه ارسال نمایند.
  8. اشخاص حقوقی فرم فوق را در سربرگ شرکت یا سازمان خود تکمیل کرده و حتما با امضاء مدیرعامل یا شخصی که در روزنامه رسمی حق امضاءدارد به همراه کپی روزنامه رسمی شرکت ارسال نمایند.
  9. اشخاص حقیقی علاوه بر فرم تکمیل شده فوق باید رونوشت کارت ملی یا گذرنامه معتبر خود را نیز ارسال نمایند.
متقاضی جدید (صاحب امتیاز پیشنهادی)
  1. با شناسه خود وارد سامنه ایرنیک شوید.
  2. نام دامنه و شماره رمز (pin) را که از صاحب امتیاز فعلی دریافت کرده‌اید در صفحه انتقال دامنه واردکنید.
  3. رابط‌های جدید دامنه‌ای را که خریداری می‌کنید، انتخاب نمایید.
  4. توجه کنید فقط شخصی که درخواست انتقال دامنه را می‌سازد، باید هزینه انتقال دامنه را پرداخت کند. اگر مایلید یکی از نمایندگان فروش ایرنیک هزینه انتقال را پرداخت کند، لطفاً نام دامنه به همراه شناسه صاحب امتیاز جدید دامنه(شناسه خریدار) و شماره رمز (pin) آن را در اختیار نمایندگان فروش قراردهید تا آن‌ها برای شما درخواست انتقال دامنه ایجاد کنند.
  5. توجه کنید که اگر برای قرار دادن دیگر شناسه‌ها به عنوان رابط‌های یک دامنه، آن شناسه‌ها باید شما را مجاز به این کار کرده باشند. برای اطلاع از جزئیات این امر به بخش مدیریت رابطه‌های مجاز در همین صفحه مراجعه نمایید.
  6. سیاست ثبت دامنه را مطالعه کرده و برای پذیرفتن آن گزینهٔ «بله، قبول دارم» را علامت بزنید. حالا روی دکمهٔ «درخواست انتقال» کلیک کنید.
  7. نکته: هزینه انتقال یک واحد برابر با ۸۰۰۰۰ ریال است.
  8. تا مادامی که هزینه انتقال دامنه را پرداخت نکرده باشید درخواست شما مورد بررسی ایرنیک قرار نمی‌گیرد.
پس از اتمام مراحل بالا و پرداخت هزینه انتقال باید منتظر موافقت انتقال دهنده و مرکز ثبت دامنه بمانید. همواره می‌توانیدپس از پرداخت، با مراجعه به صفحه «درخواست‌های من» از وضعیت انتقال مطلع گردید.
مقررات جاری در مورد ثبت دامنه‌های مرتبه سوم چیست؟
  • .co.ir
این پسوند برای شرکت‌های خصوصی و تجاری مورد استفاده قرارمی‌گیرد. دامنه مورد نظر باید با نام ثبتی شرکت در روزنامه رسمی تطابق داشته باشد، یا مخفف دقیق نام کامل باشد.از آنجا که استاندارد خاصی برای ترجمه وجود ندارد، معمولا ترجمه نام شرکت و مخفف نام ترجمه شده به عنوان نام دامنه پذیرفتنی نیست.مدارک مورد نیاز برای تایید نهایی : کپی آخرین روزنامه رسمی شرکت که در آن نام شرکت ، نام کسانی که حق امضا دارند و مدت اعتبار مشخص باشد. در شرایطی که نام مورد نظر مربوط به یک شرکت خارجی و متقاضی در داخل کشور باشد، ارسال مدرک نمایندگی انحصاری یا مجوز شرکت خارجی الزامی است.
توجه: برای بدست آوردن نام دامنه مورد قبول، باید ابتدا نام شرکت را کامل با حروف لاتین نوشته و سپس حرف اول هر کلمه را به عنوان اجزا تشکیل دهنده مخفف نام شرکت در کنار هم قراردهید.مثال: مخفف صحیح شرکت «داده‌های نوین امن»dna.co.ir) Daadehaye Novin amn)می‌باشد و برای این شرکت دامنه dena.co.ir (دنا)مورد تایید نمی‌باشد.
  • .ac.ir
ثبت این پسوند برای دانشگاه‌ها و مراکز و موسسات آموزشی یا پژوهشی که از شورای گسترش وزارت علوم تحقیقات و فناوری، شورای گسترش وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، یا شورای سرپرستی حوزه‌های علمیه مجوز قطعی دارند امکان پذیر است. نام درخواستی باید مطابق با نام رسمی در مجوز قطعی ارسالی یا مخفف دقیق آن باشد. زیر مجموعه‌های موسسات دارای دامنه .ac.ir نمی‌توانند مستقلا دامنه .ac.ir اخذ کنند.
مخفف‌های زیر برای مجموعه‌های آموزش عالی زیر به کار می‌رود:
  • پسوند یا پیشوند “uast” مخفف University of Applied Sciences and Technology برای شاخه‌های دانشگاه علمی- کاربردی .
  • پسوند یا پیشوند “iau” مخفف Islamic Azad University برای شاخه‌های دانشگاه‌ آزاد اسلامی.
  • پسوند یا پیشوند “pnu” مخفف Payam Nur University برای شاخه‌های دانشگاه‌ پیام نور.
  • پسوندیا پیشوند “jd” برای شاخه‌های جهاددانشگاهی.
  • پسوند یا پیشوند “tc” مخفف “Technical College” برای شاخه‌های آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای
ثبت پسوند .ac.ir برای آموزشگاه‌ها و یا دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای با توجه به ماده ۲۳ قانون برنامهٔ پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران (۱۳۹۴-۱۳۹۰) مصوب ۱۳۸۹/۱۰/۱۵ مبنی بر انتزاع این دانشکده و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای از وزارت آموزش و پرورش و انتقال آنها به وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری و موافقت قطعی شورای گسترش آموزش عالی، مصوب ۱۳۹۰/۳/۱۰ امکانپذیر می‌باشد.
مدارک مورد نیاز: کپی مجوز قطعی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، برای هر دانشکده و یا آموزشکده و درخواست رسمی و کتبی بر روی سربرگ آموزشکده و یا دانشکده با مهر و امضای مدیر آن مرکز ، و یا کپی تائیدیهٔ سرپرست محترم دانشگاه فنی و حرفه‌ای مبنی بر انتقال آموزشکده و یا دانشکده مذکور به وزارت علوم و تحقیقات و فن آوری و قید قطعی بودن مجوز این مراکز، به همراه درخواست رسمی و کتبی بر روی سربرگ با مهر و امضای مدیر آموزشکده و یا دانشکدهٔ محترم.
  • id.ir.
این پسوند ویژه اشخاص حقیقی است. نام دامنه درخواستی باید مطابق با نام یا نام خانوادگی کامل و یا مطابق با هردو باشد.
مدرک مورد نیاز: کپی شناسنامه یا کارت ملی.
  • org.ir.
این پسوند برای موسسات و سازمان‌های غیر انتفاعی، NGOها، انجمن‌ها یا موسسات بین المللی و امثال آن‌هاست.نام درخواستی باید مطابق با نام ثبتی موسسه یا مخفف دقیق آن باشد.
مدارک مورد نیاز: کپی روزنامه رسمی موسسه یا مجوز انجمن و یا درخواست کتبی در سربرگ با مهر و امضاء مسئول سازمان .
  • gov.ir.
این پسوند برای وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی عمده است . نام درخواستی باید مطابق با نام رسمی سازمان یا مخفف دقیق آن باشد.
مدارک مورد نیاز: ارسال درخواست رسمی و کتبی بروی سربرگ سازمان با مهر و امضاء مقام مسئول سازمان .
  • sch.ir.
این پسوند برای مدارس و موسسات آموزشی تحت پوشش وزارت آموزش و پرورش است . نام درخواستی باید مطابق با نام ثبتی مدرسه یا موسسه و یا مخفف دقیق آن باشد.
مدارک مورد نیاز : کپی مجوز مدرسه یا موسسه و درخواست کتبی در سربرگ با مهر و امضاء مدیر.
  • net.ir.
برای موسساتی که مجوز رسمی خدمات شبکه و اطلاع رسانی مانند مجوز ISP دارند. نام دامنه درخواستی باید مطابق با نام رسمی ذکر شده در مجوز باشد.
مدرک مورد نیاز: کپی مجوز
درصورت فراموش کردن پاسخ محرمانه چگونه عمل کنیم؟
درصورتیکه پاسخ محرمانه خود را فراموش کرده‌اید، می‌توانید پاسخ محرمانه جدید را طی یک نامه رسمی به واحد ثبت دامنه از طریق نمابر به شماره‌ی ۲۲۲۹۵۷۰۰ ۲۱ ۹۸+ و یا مراجعه به سامانه دریافت مدارک ایرنیک به نشانی http://www.nic.ir/Upload_Document و با انتخاب گزینه «اعمال تغییرات/تنظیمات شناسه » از بخش شناسه‌ها اقدام به ارسال مدارک نمایید.پاسخ محرمانه شما باید حداقل ۶کاراکتر مجاز شامل اعداد و حروف لاتین باشد. لطفا توجه داشته‌باشید درخواست باید حتما توسط صاحب شناسه کاربری نوشته و امضاء شده باشد وارسال کپی مدرک شناسایی ( برای اشخاص حقیقی کپی کارت ملی و برای اشخاص حقوقی نوشتن درخواست در سربرگ و ارسال کپی روزنامه رسمی) الزامی است.
توجه: درصورت عدم تطابق مدارک ارسالی با مشخصات شناسه در سایت مرکز ثبت دامنه، به درخواست شما ترتیب اثر داده‌نخواهد شد.
چگونه شناسه‌هایی که توسط نمایندگان برای ما ایجاد شده‌است، برای ورود به سایت فعال کنیم؟
شناسه‌هایی که توسط نمایندگان مرکز ثبت دامنه در سایت ایجاد می‌شوند در حالت عادی قابلیت ورود به سامانه را ندارند و همچنین فاقد رمز عبور، پرسش و پاسخ محرمانه هستند. برای فعال کردن این شناسه‌ها می‌توانید طی یک درخواست رسمی سئوال و پاسخ محرمانه و رمز عبور مورد نظر خود رااز طریق نمابر به شماره‌ی ۲۲۲۹۵۷۰۰ ۲۱ ۹۸+ و یا مراجعه به سامانه دریافت مدارک ایرنیک به نشانی http://www.nic.ir/Upload_Document و با انتخاب گزینه «اعمال تغییرات /تنظیمات شناسه» از بخش شناسه‌ها اقدام به ارسال مدارک نمایید.پاسخ محرمانه و رمز عبور درخواستی شما باید حداقل شامل ۶ کاراکتر مجاز اعداد و حروف لاتین باشد.اینگونه شناسه‌ها معمولا نیاز به اصلاح پست الکترونیک دارند برای اطلاعات بیشتر از نحوه تغییر پست الکترونیک به قسمت "چگونه پست الکترونیک را تغییر دهیم؟" مراجعه نمایید.لطفا توجه داشته باشید که این درخواست باید توسط صاحب شناسه بصورت رسمی و امضا شده و به همراه کپی مدرک شناسایی ( برای اشخاص حقیقی کپی کارت ملی و برای اشخاص حقوقی نوشتن درخواست در سربرگ و ارسال کپی روزنامه رسمی) باشد.
توجه: درصورت عدم تطابق مدارک ارسالی با مشخصات شناسه در سایت مرکز ثبت دامنه، به درخواست شما ترتیب اثر داده‌نخواهد‌شد.
چگونه پست الکترونیک شناسه خود را تغییر دهیم؟
با مراجعه به صفحه مشخصه‌های شناسه،در پنل خود، روی گزینه تغییر پست الکترونیک کلیک کرده و رمز عبور و پست الکترونیک جدید خود را وارد نمایید.از آنجا که در هنگام ورود به سایت میتوانید هم از شناسه کاربری و هم از ایمیل آدرس خود (به عنوانuser name) استفاده کنید، ایمیل (آدرس پست الکترونیک) تکراری پذیرفته نیست.پس از ارسال درخواست برای تایید، از شما پاسخ سئوال محرمانه‌ای که قبلا ایجاد کردید پرسیده خواهد شد.درصورتیکه پاسخ محرمانه خود را فراموش کردید به راهنمای مربوط به فراموشی پاسخ محرمانه در این بخش مراجعه نمائید.
چگونه یک دامنه ثبت کنیم؟
  • به سایت www.nic.ir مراجعه کنید. درصورتی که هنوز شناسهٔ کاربری ندارید در قسمت «ساختن شناسهٔ کاربری جدید» فرم مربوطه را مطابق با پسوند دامنه موردنظر خود تکمیل نمایید، پس از تکمیل و ارسال فرم، شناسه کاربری شما در صفحه نشان داده شده و رمز ورود موقت برای شما به نشانی الکترونیکی که در فرم وارد کردید ارسال خواهدشد. (جزئیات نحوه ساخت شناسه در همین صفحه توضیح داده شده است.)
با شناسه و رمز ورود خود به سایت وارد شوید (login)در صفحهٔ «دامنه‌ها» روی گزینهٔٔ «ثبت‌دامنه» کلیک کنید. پس از وارد کردن نام دامنه و پسوند، روی دکمهٔ «بررسی موجود بودن دامنه» کلیک کنید. سپس مدت زمان ثبت یعنی طول مدت ثبت دامنه را انتخاب کنید. این دوره می‌تواند ۱۲ یا ۶۰ ماه باشد. در انتخاب مدت زمان ثبت دقت کنید، زیرا پس از ثبت، تغییر آن امکانپذیر نیست.
  • سپس باید رابط‌های دامنه را انتخاب کنید. یعنی صاحب‌امتیاز دامنه، رابط اداری، رابط فنی، و رابط مالی دامنه را انتخاب کنید. توجه داشته باشید چنانچه شناسه‌ای غیراز شناسهٔ خود را به عنوان هریک از رابط‌های دامنه (صاحب امتیاز، رابط اداری، رابط فنی، رابط مالی) انتخاب می‌‌کنید، صاحب آن شناسه باید قبلا در قسمت «مدیریت شناسه های آشنا» به شما اجازهٔ استفاده از شناسهٔ خود را داده باشد. برای اطلاعات بیشتر در این رابطه به قسمت مدیریت رابطه‌های مجاز در همین صفحه مراجعه نمایید. مرحله بعدی نمایش درخواست جهت مرور و تایید می‌باشد .در صورت تمایل به تغییر این اطلاعات روی دکمهٔ «بازگشت» کلیک کنید. شما باید قبل از اقدام به ثبت، توافق‌نامه ثبت دامنه را مطالعه و قبول نمایید. توافق‌نامه را خوانده و گزینهٔ «بله، قبول دارم» را علامت بزنید.
  • اگر اطلاعاتی که در صفحات قبلی وارد کرده‌اید نیاز به اصلاح ندارند و توافق‌نامه را نیز قبول کرده‌اید، روی دکمهٔ «اقدام به ثبت!» کلیک کنید.
  • پس از آن به صفحه «پرداخت سبد خرید» هدایت می‌شوید. توجه کنید که تا پیش از پرداخت هزینه ثبت، آن دامنه برای شما رزرو نشده و شخص دیگری می‌تواند در هر زمان برای ثبت آن اقدام نماید. فرصت شما برای پرداخت یک دامنه موجود در سبد خرید 30 روز کاری می‌باشد.
  • پس از پرداخت، آن دامنه برای شما رزرو شده و برای متقاضیان دیگر غیر قابل رزرو می‌گردد. سپس درخواست شما برای بررسی و تایید نهایی به واحد ثبت دامنه ارسال خواهد شد و از طریق پست الکترونیک (email) از نتیجه تائید یا رد درخواست خود مطلع خواهید شد.
    • لازم به توضیح است که در صورت نیاز به ارسال مدارک جهت تایید ثبت دامنه، از طریق نشانی الکترونیک (email) با شما مکاتبه خواهد شد و شما تا تاریخ انقضای ذکر شده در سفارش خود (expire date) که معمولا ۱۰ روز کاری پس از رزرو دامنه است برای تکمیل مدارک و ارسال آن جهت تایید نهایی فرصت خواهید داشت (در تمام این مراحل به تاریخ انقضا توجه بفرمایید، این تاریخ با کلیک کردن روی نام دامنه در صفحه دامنه‌های من قابل مشاهده است). در صورتی‌که تا پیش از فرا رسیدن تاریخ انقضا، فرایند ثبت به صورت کامل انجام نگیرد، دامنهٔ شما معلق شده و برای ثبت مجدد آزاد خواهد شد. در این صورت، همزمان با آزاد شدن دامنه، مبلغ پرداخت شده به عنوان اعتبار به شناسهٔ پرداخت کننده عودت داده خواهد شد تا در پرداخت‌های بعدی از آن استفاده کند.
  • برای اطلاع از نحوه پرداخت به راهنمای « چگونه درخواست/درخواست‌های خود را پرداخت کنم؟» در همین بخش مراجعه نمایید.آخرین وضعیت دامنه‌ها از طریق پنل کاربری شما در وب سایت www.nic.ir قابل دسترسی است.تغییرات در وضعیت دامنه‌ها به صورت ایمیل به شما اطلاع داده‌می‌شود. در صورت عدم دریافت ایمیل، در قسمت « مرکز پیام» پیام‌های ارسالی از سوی مرکز ثبت دامنه قابل مشاهده و دسترسی است.
  • مرکز ثبت دامنه تلاش می‌کند تا از طریق ایمیل شما را از تغییر وضعیت دامنه‌های خود مطلع سازد، به دلیل مشکلات پیش‌بینی نشده، ایرنیک ملزم به ارسال این تغییرات نیست و دارندگان دامنه با مراجعه به پنل کاربری خود در وب‌گاه www.nic.ir مسؤل حفظ و نگهداری دامنه‌های خود می‌باشند.
روش های پرداخت
چگونه هزینه درخواست‌های خود را پرداخت کنم؟ 
پرداخت کلیه درخواست‌ها اعم از تمدید، ثبت، انتقال، لغو (دامنه ثبت شده) به صورت زیر انجام می‌پذیرد:
در این صفحه شما از طریق گزینه «پرداخت سبد خرید» ، و پس از انتخاب ارز مورد تمایل، می‌توانید آن دسته از درخواست‌هایی که قابل پرداخت با ارز انتخابی شما هستند را مشاهده نموده و آنها را از طریق یکی از شیوه‌های زیر پرداخت نمایید:
  • پرداخت از طریق اعتبار شناسه
درصورتیکه شما اعتبار کافی برای پرداخت سبد خرید خود داشته باشید می توانید از این روش برای پرداخت استفاده کنید.
  • پرداخت از طریق قرارداد
در صورتیکه شما دارای قرارداد نمایندگی با ایرنیک بوده و قرارداد شما دارای اعتبار کافی برای پرداخت سبد خرید باشد، می‌توانید از این طریق پرداخت نمایید.
  • پرداخت از طریق کارت بانکی (پرداخت Online)
کاربرانی که دارنده کارت‌های بانکی عضو شتاب با قابلیت انجام پرداخت اینترنتی می‌باشند می‌توانند از درگاه‌های الکترونبکی این مرکز با دو بانک سامان و پارسیان جهت پرداخت سبد خرید خود اقدام نمایند.
  • پرداخت از طریق واریز به شماره حساب بانک ملی مرکز ثبت دامنه (حواله بانکی)
در این روش شما به یکی از شعب بانک ملی مراجعه نموده و وجه معادل مبلغ سبد خرید خود را به شماره حساب مرکز واریز می‌نمایید « حساب سیبا به شماره ۲۱۷۲۱۴۹۰۰۱۰۰۴ بانک ملی ایران». سپس به دلیل تاخیر در سامانه بانک ملی، پس از گذشت یک روز کاری از زمان واریز وجه در بانک به سایت ایرنیک مراجعه نموده و از طریق صفحه پرداخت سبد خرید مشخصات حواله بانکی خود را وارد نموده، و پس از تایید مشخصات حواله بانکی شما پرداخت انجام می‌شود.
خرید اعتبار برای شناسه:
پس از ورود به پنل خود در سایت www.nic.ir با مراجعه به صفحه « درخواستها و پرداخت ها» گزینه «واریز به حساب» را انتخاب کرده و مبلغ مورد نظر را به صورت «واحد» در قسمت مربوطه وارد کنید. در این قسمت می توانید نوع ارز پرداختی (ریال یا یورو) را نیز انتخاب کنید.هر «واحد» معادل ۸۰/۰۰۰ ریال است و برای مثال مبلغ ۴۸۰/۰۰۰ ریال (معادل هزینه یک ثبت یا تمدید ۵ ساله دامنه مرتبه دوم) برابر با ۶ واحد خواهد بود.با زدن دکمه مرحله بعد (ادامه) ، از طریق یکی از روش های پرداخت مبلغ مورد نظر را پرداخت نمایید.
مدیریت رابطه‌های مجاز:
امکانات انتخاب این فهرست برای هریک از رابط‌ها شامل:
  • همه: تمام افرادیکه در وب‌گاه ایرنیک دارای شناسه هستند می‌توانند شما را به عنوان صاحب امتیاز دامنه یاهریک ازرابط‌های دامنه خود قراردهند.
  • خودم: فقط خود شما مجاز هستید که شناسه خود را به عنوان صاحب امتیاز دامنه یا هر یک از رابط‌های دامنه خود قراردهید.
  • شناسه‌های آشنا: فقط شناسه‌هایی که آنها را در صفحه مدیریت شناسه‌های آشنا به عنوان شناسهٔ آشنا تعریف می‌کنید اجازه خواهند داشت که شما را بعنوان صاحب امتیاز دامنه یا هر یک از رابط‌های دامنه خود قراردهند.
  • نمایندگان فروش: فقط نمایندگان فروش اجازه خواهند داشت که شما را بعنوان صاحب امتیاز دامنه یا هر یک از رابط‌های دامنه خود قراردهند.
مدیریت شناسه های آشنا:
در این قسمت شما می‌توانید فهرست شناسه‌های آشنای خود را معرفی کنید و از این فهرست در مدیریت رابطه‌های مجاز استفاده کنید.
تذکر: درصورتیکه قصد دارید شخص دیگری را به عنوان هریک از رابط‌های دامنه خود معرفی کنید،باید قبلا مالک این شناسه، دسترسی لازم برای شناسه شما را در قسمت مدیریت رابطه‌های مجاز خود تعریف کرده‌باشد.
مراجع حل اختلاف و چگونگی طرح دعوی:
که انتقال قهری دامنه‌های ثبت شده تحت .ir در حال حاضربه دو صورت ممکن است:
1-طرح دعوی در مرکز حل اختلاف سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) بر اساس سیاستنامه و مقررات حل اختلاف درج شده در سایت www.nic.ir:
https://www.nic.ir/Dispute_Resolution_Policy_ir
https://www.nic.ir/Dispute_Resolution_Providers_ir
https://www.nic.ir/Rules_for_Dispute_Resolution_ir
2- مراجعه به محاکم کشوری که در بسیاری اوقات موضوع به شوراهای حل اختلاف مانند مجتمع ۳۴ حوزه ۶۲۵۱ ویژه دعاوی اینترنت، ارجاع می‌شود.مرکز ثبت دامنه احکام قطعی صادر شده از سوی هر دو نوع مرجع را اجرا خواهد کرد.
حکم دادگاه کشوری نافذتر است.

Esta resposta lhe foi útil?

 Imprimir este Artigo

Veja também

تنظیم رابط ها

  ابتدا وارد لینک زیر شوید https://www.nic.ir/Login پس از ورود از گزینه های...

موافقتنامه ثبت و ضمایم آن قبل از ثبت دامنه اینترنتی تحت نقطه-آی‌آر (‎.ir)

موافقتنامه ثبت دامنه اینترنتی تحت نقطه-آی آر (.ir)   (ترجمه غیر رسمی) ضمیمه...

موافقتنامه ثبت و ضمایم آن را قبل از ثبت دامنه اینترنتی تحت نقطه-ایران (.ایران)

موافقتنامه ثبت دامنه اینترنتی تحت ایران (.ایران) ضمیمه ۱: مقررات شکلی ثبت دامنه ضمیمه ۲:...

انتقال دامنه

چگونه یک دامنه را منتقل کنم؟ نخست توجه کنید که فقط دامنه‌هایی که در سامانهٔ جدید ثبت...

شناسه کاربری(NickHandle)

شناسه شناسه کاربری (nic handle) چیست؟ اگرتاکنون عضو سایت ما نبوده‌اید می‌توانید...